top of page

Міжнародна повнометражна програма 2020

Gushegu Exile / Вигнання Гушегу

Режисер: Emil Nørgaard Munk / Еміль Норгаард Мунк

Країна: Denmark and Ghana / Данія та Гана

У тіні дерева, Саламату відокремлює гальку від бобів, які знайшла на місцевій ринковій площі. Наближається ніч, а її діти голодні. Гманун упаковує 14 років життя в мішки і готується потрапити додому, а Мейт бере в цупкі шори місцевий водяний насос. У Гушегу в засланні живуть 100 жінок. Їх вислали зі своїх сіл через звинувачення у чаклунстві. Із часом жінки старіють і слабшають, та деякі отримують шанс повернутися додому. Однак роки розлуки з сім’ями ускладнюють процес репатріації.

Lamalera / Ламалера

Режисер: Karsten Tadie / Карстен Таді

Країна: Denmark / Данія

Село Ламалера, розташоване на індонезійському острові Лембата, загальновідоме завдяки традиції полювання на китів. Давня техніка полювання, що передається з покоління в покоління, залишається основним джерелом прибутку селян. Однак часи поступово змінюються – молодь покидає село заради роботи та навчання, в той час як увесь світ вимагає від селян припинити китобійну діяльність.

The Second Encounter / Друга зустріч

Режисер: Veronique Ballot / Веронік Балло

Країна: Brasil / Бразилія

64 роки тому, в штаті Мато-Гроссо, що на півночі Бразилії, відбулася перша зустріч білих людей з індіанцями Метуктіре. Анрі Балло, мій батько, франко-бразильський фотожурналіст, який працював у відомому журналі «О Крузейро», був членом експедиції Сінгу, організованої братами Вілла-Боас – заслуженими бразильськими антропологами. Тепер я, Веронік, вирішила піти слідами батька. Кілька питань переслідували мене: що сталося з Метуктіре після того, як більше шести десятиліть тому білі люди вторглися на їх територію? Як ця довгоочікувана перша зустріч вплинула на їхнє життя? Що можу дізнатися про свого батька, про якого, врешті-решт, знала так мало? У цьому фільмі залишаю індіанців живими, а їхні нащадки не мовчатимуть, щоб мати змогу протистояти минулому та теперішньому, відроджуючи свої спогади за допомогою фотографій мого батька.

Earthquake of Time / Землетрус часів

Режисер: Gian Marcos Godoy / Жан Маркос Годой

Країна: Chile / Чилі

Вторгнення у Західну Європу внесло концепцію лінійного часу до кругового бачення космосу корінних жителів Латиноамериканської Америки. Починаючи з військового режиму іспанських колоніалістів до створення республіки у 19 столітті, культурний та територіальний опір народу мапуче Республіки Чилі символізувала тектоніка різноманітних табличок, що наразі протистоїть неолібералізму 21 століття. Цей документальний нарис досліджує землетруси, республіку, предків, гірничодобувну промисловість та концепцію часу, як символи чилійської та мапуцької ідентичностей; як їхні паралельні реальності змінюються в протилежних напрямках.

Rajaa, that means hope / Раджаа, це значить надія

Режисер: Marielle Duclos / Маріель Дуклос

Країна: France / Франція

Чоловіки, які приїхали до Франції, відірвані від дітей, яких залишили в своїй країні, живуть у центрі для працівників-іммігрантів. Музикант запрошує їх співати колискові пісні. У рамках інтимної атмосфери цих воркшопів, виринають приховані досі емоції та спогади. Колискові перегукуються з власними переживаннями чоловіків щодо складнощів батьківства на великій відстані та життя між двома країнами. Звіддаля голос дитини розповідає нам про відсутність батька та рану, спричинену розлукою.

Cracks / Тріщини

Режисер: Dimitra Kofti / Дімітра Кофті

Країна: Bulgaria / Болгарія

Виблискуючі супермаркети стоять поруч із напівзруйнованими фабричними будівлями у болгарському місті Перник, одному з найважливіших колись промислових районів Балкан. Фільм розповідає історії про інтенсивні історичні перетворення та економічні кризи, через досвід людей, які пережили підйом та занепад промисловості.

bottom of page